Reitti-info

Suuntaa antava infosivu urastojen yleisestä kunnosta ja merkinnöistä. Pisteytystä ja arviointeja muutetaan talven mittaan kelkkailijoilta tulleiden tietojen mukaan. Urastojen käyttäjiltä kaivataan ajantasaista tietoa arviointien pitämiseksi ajan tasalla.

LUUMÄKI / TAAVETTI

Tyynilahti-Lujabetoni-Somerharju (sähkölinja)

Ura taas auki. Hyvää baanaa. Merkattu.

Lujabetoni-Somerharju (radanvierusta) 

Liikenne vilkasta. Merkattu.

JÄRVET

Kivijärvi

Kivijärvellä ajetaan aina Lappeenrannasta katsottuna vasenta laitaa rantoja myötäillen. Motellin jälkeisestä lahdelmasta ura menee maihin ja kiertää Kahvi-Pakarin pihan reunaa takaisi jäälle. Ura Lemille lähtee jäältä Motellin edustalta. Reitti Lemille vaikeahko, jos ei jälkiä näkyvissä ja näkyvyys huono (pimeällä ei kannata edes yrittää). Samasta kohtaa Lemin ja Lpr uran välistä kulkee ura ison selän yli mutkaiselle Jängylle. Ei Merkattu. 

Urpalo

Aja rannasta loivasti oikealle kohti isoa sähkölinjaa pienen saaren ja mantereen väliin. Saaren jälkeen käänny vasemmalle n.30¨ ja selän yli. Ura alkaa järven toisesta päästä toiseksi viimeisestä kaislaisesta pohjukasta loivasti vasemmalla. Ei merkattu.

Ala-Kivijärvi

Vaikea ylittää, jos ei vielä merkattu tai jälkiä näkyvissä. Virtapaikkoja. Yleensä vilkas liikenne ja vahva jälki. Ei Merkattu.

Lennusjärvi

Banaanin muotoinen Lennus ajetaan vanhaan tapaan päästä päähän. Keskeltä voi kurvata kodalle makkaranpaistoon. Matka kodalle n.5km. Ei merkattu.

Saimaa

Taipalsaaren suunnalle pääsee vain Saimaata pitkin. Ylitykset pitkiä. Paikkoja tietämättömän ei kannata lähteä merkkaamattomalle jäälle. Virtapaikkoja.

Taavetti-Heituinlahti 40km 

Ala-Kivijärvi-Lennus väli usein raskaalla patilla. Lanalla ongelmia päästä isot mäet ylös, joten homma jää usein tekemättä.

Motelli-Lappeenranta 25km 

Vilkas liikenne. Usein isolla patilla, mutta myös mukavia nopeita pätkiä. Kukahan keksisi Jängyn päästä Rovonlahdesta/ Rutolasta oikotien suoraan Saimaalle??

Somerharju-Utti 40km 

Kaasulinjaa mennään Luumäen suunnalta vain jonkun matkaa. Seuraa merkintöjä! Melko vilkkaasti liikennöity. Merkattu harvakseltaan, mutta ei juuri pääse eksymään. Junanradan ja 6-tien välissä usein parin kilometrin jättipatikko, jossa on hyvä käydä säätämässä alustaa. Ei vesistöjä.

Motelli-Lemi 

Suurin osa pätkästä jäätä. Ura kulkee Uimin kaupan pihan läpi.  Järven ylitys vaikea, jos ei  merkattu ja jälkiä näkyvissä. (Ei Merkattu). Mukava ajopätkä jos ei ole paljoa pakkasta.

Luumäki-Ylämaa 

Mukavaa pätkää. Merkattu melko hyvin, mutta ei kannata lähteä avaamaan lumisateen jälkeen jos et tiedä reittiä. Ura lähtee Kivijärveltä Lepolan uimarannan kohdalta. Alkumatkan tieosuuksilla pysy tiellä. Katso ajo-ohje Urpalojärvelle ylempää.

Vaalimaa-Hamina 60km 

Jokunen km meren jäällä ja maihin. Merkattu kohtalaisesti, paikoin hyvin.

Palvaanjärvi-Hamina 55km 

Pätkä jäätä tai tietä ja metsään kiertämään puita. Sama kuvio koko matkan. Merkattu suhteellisen hyvin.

Lemi-sähkölinja/Kuukanniemi 10km 

Merkinnät maastossa hyvät. Järvillä ei merkintöjä. Ei juuri lanata, eli pattia riittää. Lemin suunnasta tullessa viimeisellä järvellä oikealle kulkevat runsaat jäljet menevät Kuukanniemeen.

Kärki-Savitaipale 45km (sähkölinja) 

Vähäisen lumen aikaan huonossa kunnossa. Lopputalvesta hyvää baanaa jos on lanattu jossain vaiheessa. Savitaipaleen lähestyessä aika vähän liikennettä ja ura usein ummessa. Merkattu hyvin.

Lappeenranta-Joutseno 50km 

Merkattu harvakseltaan. Suolla siellä täällä risuissa värillistä nauhaa. Vähäisen lumen aikaan kynnyspellot huonossa kunnossa. (ja niitä riittää)

Joutseno-Imatra 25km 

Parasta mahdollisa baanaa! Peltojen ylityksiä, kaasulinjaa ja muutama metsäpätkä. Ura kulkee Imatran keskustan vieressä. Palvelut aivan uran varrella. Hyvät merkinnät.

Imatra-Puumala 80km 

Matkasta suurin osa jäätä? Maastopätkät vaihtelevia. Jäät osin merkattu, maasto sieltä täältä. Jäillä risteyskohdissa viitoitus. Pimeällä jäillä eksymisen vaara suuri.

Taipalsaari-Puumala 40km 

Suurin osa matkasta jäätä. Maastopätkät lyhyitä. Kylällä muutama hyvä ruokapaikka, joihin pääsee kelkalla aivan pihalle? Keväällä puumalansalmen silta sulaa nopeasti ja ohjainrautoja saa kulutella n.1km verran.

Taipalsaari-Savitaipale

Ei tietoa*

Kaipiainen-Palvaanjärvi 65km 

Alkupätkä uutta kaasulinjaa pitkin useita kilometrejä. Merkinnät aika huonot. Ei kannata lähteä avaamaan, jos ei tiedä reittiä.

Heituinlahti-Lemi 30km 

Maapätkät merkattu. Muutamia hitaita (huonoja) metsäpätkiä.

Heituinlahti-Tuohikotti 35km 

Pääosin metsäautoteitä kumpuilevassa harjumaastossa. Merkattu suhteellisen hyvin.

Heituinlahti-Savitaipale 25km 

Ensimmäinen järvi usein merkattu. Muutamalla tiepätkällä ja järvillä joutuu vähän miettimään reittiä jos ei jälkiä näkyvissä. Maaosuudet merkattu hyvin Savitaipaleen päästä.

Tuohikotti-Nakkikoppi 20km 

Keskinopeaa pätkää vaihtelevassa maastossa. Usein hyvässä kunnossa. Merkattu.

Nakkikoppi-Utti 30km 

Keskihidasta puunkiertoa. Metsissä mutkat usein jäässä. Ei juuri herkkupätkiä. Lunta ollut viime vuosina hieman niukasti. Viimeiseltä jääpätkältä Uttiin halutessa käänny ennen rantaa vasemmalle lähteville jäljille. Rannassa rasti, mutta ura vie Tykkimäkeen. Maapätkät merkattu.

Luumäellä      0 cm

Jäällä              0 cm

Vettä jäällä     0 cm

Jäätilanne

Kivijärvi      0 cm

(liikkuminen aina omalla vastuulla)