Reitti-info

Suuntaa antava infosivu urastojen yleisestä kunnosta ja merkinnöistä. Pisteytystä ja arviointeja muutetaan talven mittaan kelkkailijoilta tulleiden tietojen mukaan. Urastojen käyttäjiltä kaivataan ajantasaista tietoa arviointien pitämiseksi ajan tasalla.

LUUMÄKI / TAAVETTI

Tyynilahti-Lujabetoni-Somerharju (sähkölinja)

Hyvää baanaa. Merkattu. Pyritään lanaamaan mahdollisimman usein.

Lujabetoni-Somerharju (radanvierusta) 

Merkattu. Radanvarren (hyvin aurattua) tietä pitkin mennään muutama kilometri.

JÄRVET

Kivijärvi

Kivijärvellä ajetaan aina Lappeenrannasta katsottuna vasenta laitaa rantoja myötäillen. Hotelli Salpan jälkeisestä lahdelmasta ura menee maihin ja kiertää Kahvi-Pakarin pihan reunaa takaisi jäälle. Lemille pääsee jäitä pitkin Salpan edustalta loivasti oikealle veneväylää pitkin. Samaan suuntaan ajetaan sarviniemen läpi mutkaiselle Jängylle ja Lappeenrantaan. Ei Merkattu. 

Urpalo

Aja rannasta loivasti oikealle kohti isoa sähkölinjaa pienen saaren ja mantereen väliin. Saaren jälkeen käänny vasemmalle n.30¨ ja selän yli. Ura alkaa järven toisesta päästä toiseksi viimeisestä kaislaisesta pohjukasta loivasti vasemmalla. Ei merkattu.

Ala-Kivijärvi

Vaikea ylittää, jos ei vielä merkattu tai jälkiä näkyvissä. Virtapaikkoja. Yleensä vilkas liikenne ja vahva jälki. Ei Merkattu.

Lennusjärvi

Banaanin muotoinen Lennus ajetaan vanhaan tapaan päästä päähän. Keskeltä voi kurvata kerhon kodalle makkaranpaistoon. Uran lähtökohdassa jäällä rasti. (merkattu). 

Saimaa

Taipalsaaren suunnalle pääsee vain Saimaata pitkin. Ylitykset pitkiä. Paikkoja tietämättömän ei kannata lähteä merkkaamattomalle jäälle. Virtapaikkoja.

Taavetti-Heituinlahti 40km 

Ala-Kivijärvi-Lennus väli erittäin mukavaa uraa. Kerholla välille uusi lanaus-kalusto.

Motelli-Lappeenranta 25km 

Vilkas liikenne. Usein isolla patilla, mutta myös mukavia nopeita pätkiä. Kukahan keksisi Jängyn päästä Rovonlahdesta/ Rutolasta oikotien suoraan Saimaalle??

Somerharju-Utti 40km 

Melko vilkkaasti liikennöity. Merkattu harvakseltaan, mutta ei juuri pääse eksymään. Ei vesistöjä.

Hotelli Salpa-Lemi 

Hotelli Salpalta loivasti oikealle veneilyreittiä pitkin koko matka. Jängyn/Lappeenrannan suuntaan menevät jäljet kulkee sarviniemen läpi. Vanha Niittykulman kautta kulkenut ura suljettu!

Luumäki-Ylämaa 

Ura kapea ja luonnontilainen. Hitaita metsäpätkiä ja puunkiertoa, mutta muutama oikein mukavakin pätkä. Merkattu melko hyvin, mutta ei kannata lähteä avaamaan lumisateen jälkeen. Ura lähtee Kivijärveltä Lepolan uimarannan kohdalta. Katso ajo-ohje Urpalojärvelle ylempää.

Vaalimaa-Hamina 60km 

Jokunen km meren jäällä ja maihin. Merkattu kohtalaisesti, paikoin hyvin.

Palvaanjärvi-Hamina 55km 

Pätkä jäätä tai tietä ja metsään kiertämään puita. Sama kuvio koko matkan. Merkattu suhteellisen hyvin. Ravintola Palvaan aukiolot kannattaa tarkastaa.

Lemi-sähkölinja/Kuukanniemi 10km 

Merkinnät maastossa hyvät. Järvillä ei merkintöjä. Ei juuri lanata, eli pattia riittää. Lemin suunnasta tullessa viimeisellä järvellä oikealle kulkevat runsaat jäljet menevät Kuukanniemeen ja ABC:lle.

Kärki-Savitaipale 45km (sähkölinja) 

Vähäisen lumen aikaan huonossa kunnossa. Lopputalvesta hyvää baanaa jos on lanattu jossain vaiheessa. Savitaipaleen lähestyessä aika vähän liikennettä ja ura usein ummessa. Merkattu hyvin.

Lappeenranta-Joutseno 50km 

Merkattu harvakseltaan. Suolla siellä täällä risuissa värillistä nauhaa. Vähäisen lumen aikaan kynnyspellot huonossa kunnossa. (ja niitä riittää)

Joutseno-Imatra 25km 

Peltojen ylityksiä, kaasulinjaa ja muutama metsäpätkä. Ura kulkee Imatran keskustan vieressä. Palvelut aivan uran varrella. Hyvät merkinnät.

Imatra-Puumala 80km 

Matkasta suuri osa jäätä? Maastopätkät vaihtelevia. Jäät osin merkattu, maasto sieltä täältä. Jäillä risteyskohdissa viitoitus. Pimeällä jäillä eksymisen vaara suuri.

Taipalsaari-Puumala 40km 

Suurin osa matkasta jäätä. Maastopätkät lyhyitä. Puumalan kylällä muutama hyvä ruokapaikka. Keväällä puumalansalmen silta sulaa nopeasti ja ohjainrautoja saa kulutella n.1km verran.

Taipalsaari-Savitaipale

Ei tietoa*

Kaipiainen-Palvaanjärvi 65km 

Alkupätkä mahtavaa kaasulinjaa pitkin useita kilometrejä. 

Heituinlahti-Lemi 30km 

Maapätkät merkattu. Muutamia hitaita (huonoja) metsäpätkiä. Suojakeleillä/keväällä märkiä paikkoja.

Heituinlahti-Tuohikotti 35km 

Pääosin metsäautoteitä kumpuilevassa harjumaastossa. Merkattu suhteellisen hyvin.

Heituinlahti-Savitaipale 25km 

Ensimmäinen järvi usein merkattu. Muutamalla tiepätkällä ja järvillä joutuu vähän miettimään reittiä jos ei jälkiä näkyvissä. Maaosuudet merkattu hyvin Savitaipaleen päästä.

Tuohikotti-Nakkikoppi 20km 

Keskinopeaa pätkää vaihtelevassa maastossa. Usein hyvässä kunnossa. Merkattu.

Nakkikoppi-Utti 30km 

Keskihidasta puunkiertoa. Metsissä mutkat usein jäässä. Ei juuri herkkupätkiä. Lunta ollut viime vuosina hieman niukasti. Viimeiseltä jääpätkältä Uttiin halutessa käänny ennen rantaa vasemmalle lähteville jäljille. Rannassa rasti, mutta ura vie Tykkimäkeen. Maapätkät merkattu.